Лимфен дренаж

Лимфен дренаж


Лимфната система има очистващо действие за организма. Лимфните възли имат бариерна функция, като задържат и унищожават попадналите микроорганизми и не позволяват проникването им в организма. Тя повишава защитните сили и предпазва от развитието на болестни процеси.
При някои заболявания, както и след операции свързани с премахване на част от лимфните възли се нарушава лимфотока. Получават се отоци на засегнатите части от тялото, които притискат мускули, нервни окончания и кръвоносни съдове. Нарушава се храненето на тъканите. Засегнатият участък става твърд и уплътнен, кожата бледа, лъскава и често много суха.
Лимфният оток е съпроводен с болка, дискомфорт и чувство за тежест. По честите му локализации са в крайниците, непосредствено над ставите или мястото на операцията, където лимфните пътища се прекъсват  от среза и шевовете.

Мануалният лимфен дренаж е масаж с лек, ритмичен натиск и изпомпване на лимфата. Първо се освобождават големите лимфни басейни, които постепенно изтеглят лимфата и от по-малките лимфни съдове. 
Много е важно всички пациенти с хронични заболявания на лимфната система, които ще си правят масаж или самомасаж у дома, да знаят, че лимфният дренаж започва с освобождаване пътят на лимфата от горе на долу. Масажът е по-различен от всички останали и ако се работи в обратна посока често не само остава без ефект, а и засилва болката и блокажа на лимфата в тъканите.Ние в център за масажи Фина Стайл, работим мануален лимфен дренаж по две методики.
Първата методика се прилага само на отделни части от тялото в зависимост от засегнатият крайник или крайници. Най - често при следоперативни състояния, вклчително и липосукция, елефантиаза, оттоци на долните крайници от застой, отточен целулит и др.
Вторият вид масаж, който прилагаме е на цялото тяло. Той е комбинация от техники и движения между мануалният лимфен дренаж преподаван от проф. Белградо и лимфен дренаж (тип оточен масаж) по проф. Т.Краев. Най-често го прилагаме при бременност, различни хормонални проблеми свързани с общо задържане на течности в цялото тяло, както и като общ масаж антистрес и за засилване на имунната система.

02.08.2012г   

Цена

60 мин.45,00 лв.

30 мин.30,00 лв.

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

  Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи и се възползвате от отстъпките валидни за абонаментните ни карти както следва: За 4 масажа по избор – 5 % отстъпка За 8 масажа по избор – 7 % отстъпка За 10 масажа по избор – 10 % отстъпка Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Безплатна доставка за гр.София в рамките на 48ч за сума над 50лв!  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му. Желаем ви прекрасен м.декември и Весели Празници!

повече
Масажи

Масажи

Голям асортимент от масажи, всеки от които се характеризира със специфични техники и похвати, водещи до лечебен ефект и приятни усещания. По желание на клиента можем да направим индивидуален масаж или процедура, комбинирайки нашите различни масажи, продукти или уреди. Като пример: Често се комбинита масаж на гръб с антицелулитен масаж на краката или лечебен масаж с вулканични камъни и т.н.  Ние можем да направим масажа по-интересен и уникален за вас за да бъдем максимално полезни. Ако искате да се почувствате по-здрави и освежени, изберете си масаж и елате при нас! Център за масажи и физиопрофилактика FinaStyle, гр. София, ул."Цар Иван Асен ІІ"18  Повече за нас и екипът масажисти и кинезитерапевти.

повече
Спортно възстановяване

Спортно възстановяване

Ние, от център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, от няколко години задълбочихме познанията и уменията си и в сферата на спортното възстановяване и спортните масажи. Работим, както с любители, така и с професионални спортисти, основно в сферата на леката атлетика, планинско бягане, маратонско бягане и оприентирането. Най-общо бихме могли да кажем, че усилията и процедурите ни са насочени към:  - По-бързото възстановяване на тялото при по-тежки тренировки или след състезания (спортно възстановителен масаж); - Поддръжки и кинезиотейпинг по време на състезания или тренировка. - По бързо възстановяване при остри травматични състояния: физиотерапия, оточен масаж, възстановителни (лечебни)тренировки и др. - Възстановяване и корекции при хронични травми. Обучение за премахване на активиралите се в следствие на травмата патологични модели на поведение  в мускулите. Патокинезиологичен анализ. - Ранно откриване и възстановяване на проблеми и болкови симптоми възникнали от проблеми с фасцията, като плантарен фасцид, бегаческо коляно и др.. - Изготвяне на програми за профилактика на възможни усложнения в зависимост от практикуваният спорт. - За любители на тичането имаме примерни абонаментни програми, които включват всичко изброено по-горе. Нашият център подкрепя развитието на българският спорт. За професионални спортисти изготвяме индивидуални програми на преференциални цени. Ако имате въпроси към нас, или искате да споделите впечатление, можете да се свържите с нас във фейсбук страницата ни, или по и-мейла: office@finastyle.com

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

  В център за масажи и физиопрофилактика Fina Style сме привърженици на здравословното отслабване. Ние можем да ви помогнем не само да свалите няколко килограма или да оформите и изгладите фигурата си, но и да запазите постигнатите резултати.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите за отслабване, упражнения за проблемните зони и хранителен режим ако е необходимо.  Вашите добри резултати са нашата реклама! Научете повече за нас и екипът кинезитерапевти и масажисти. FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече
Пилинги и маски за тяло

Пилинги и маски за тяло

  Тук описваме процедурите за тяло и лице, които вклчват различни почистващи продукти за кожата на тялото и лицето, както и маски за тяло.Възможно и много приятно се получава, когато масажът на цяло тяло се съчетае с маска или пилинг на тялото. Повече от продуктите с които работим са с етерични масла и соли или леебна кал, като някои от тях си ги приготвяме на място.

повече
Продукти

Продукти

  Тук ви препоръчваме различни изпитани от нас продукти и пособия за масаж и поддържане у дома.  Поради фирмената политика на някои марки с които работим не можем да предложим онлайн продуктите им, но можете да ги разгледате и да си поръчате на място при нас.   ROCK TAPE BLACK ROLL THERA BAND  TAOASIS ANESI   Всеки продукт може да бъде закупен като направите заявката си по телефона или по е-мейл. При доставка, цената на куриерската услуга се добавя към цената на продукта. За продукти на стойност над 50 лв доставката за София е за наша сметка.   Телефон за поръчка: 02 944 37 71; 0888 77 77 49.

повече