Дълбока осцилация

Дълбоката осцилация, както и всички други апаратни процедури, които предлагаме се включват във времето и цената на лечебния ни масаж/процедура. В повечето случаи те не са като самостоятелна процедура и затова сме изготвили комбинирани програми на 60 мин – 78 лв и 40 мин – 55 лв, в които може да се комбинират необходимите апарати със или без масаж.

Дълбока осцилация

Терапевтичен ефект при болки в мускулите, разтегнати сухожилия, възпаления, отоци, рани и др.

Това е иновативен метод на терапия чрез „Дълбока Осцилация”, позволяващ по-бързо възстановяване след операции, травматични увреждания, както и по-бързо възстановяване след тренировка, увреждания от претоварване, навяхване, възпаление, оток, рани. С добър ефект е също и при стари травми или хронични заболявания, при които има срастване и фибрози на меките тъкани.

Начин на действие: Електростатичните импулси създават приятна, дълбоко ефективна осцилация в тъканта. Това има пряк трофично-стимулиращ, мускулно релаксиращ и локален противовъзпалителен ефект. Подутините и отоците се абсорбират много по-бързо, болката утихва. Зарастването на рани се ускорява. На нивото на интерстициума, DEEP OSCILLATION® предизвиква «Размесване» на основното вещество и подпомага интерстициалния дренаж. Това значително намалява както локалните отоци, така и възпаленията.
Има клинични доказателства и тестове, които доказват Терапията с DEEP OSCILLATION® стимулира локалния имунитет. Различните имунни параметри се подобряват, чрез намаляване освобождаването на възпалителния медиатор. Собствената локална защитна функция на тялото се повишава като цяло, което е показателно за противовъзпалителния ефект от терапията.
За разлика от външно прилаганите, механични форми на терапия (например вибрации), терапевтичният ефект на DEEP OSCILLATION® влияе върху самите тъкани и въздейства в дълбочина. Това прави терапията чрез DEEP OSCILLATION® изключително приятна и несравнима алтернатива за лечение на скорошни травми и при остра болка.

По-чести приложения:

  • Спорт, травматични наранявания и увреждания вследствие на претоварване: DEEP OSCILLATION® има противовъзпалителен и намаляващ отока ефект, директно стимулира самостоятелната мобилизация в области, облекчени от болката, и по този начин дава възможност за по-бързо завръщане към активни форми на терапия и тренировка.
  • Грижа след тренировка и стабилизиране на показателите: DEEP OSCILLATION® доказано оказва много бърз мускулно релаксиращ и болкоуспокояващ ефект, както и пряко въздействие срещу микротравми (мускулни болки). Чрез терапията
  • баластните вещества и останки на клетки се отстраняват по-бързо от организма. Това спомага за по-ефективно хранително снабдяване на мускулните клетки, което ускорява възстановяването до оптимални показатели. По този начин, времето за регенерация при систематична тренировка може да бъде намалено.
  • Болки в гърба и кръста: При мускулни схващания и застойни процеси, които са съпътстваща част на повечето заболявания на гръбначният стълб, дълбоката осцилация въздейства благоприятно, чрез трофичният си ефект и ефекта на мускулна релаксация.

В нашият център използваме този метод на възстановяване, в съчетание с други техники и приоми, като масаж по тригерни точки или фасциален масаж и др. Процедурата за дълбока осцилация е включена  в лечебната процедура, както и в пакетите за спортно възстановяване.

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация