Електростимулация

Електростимулацията е стимулиране на отделни части от тялото или мускули с нискочестотен ток.

Добре действа при хронична болка, както и за по-бързо възстановяване след спортни травми.

Чрез нискочестотният ток се дразнят клетките, в следствие на което се предизвиква съкращаване на мускулите и рефлекторно засилване на кръвообращението и обменно – трофичните процеси. Засилва се не само артериалното, но и венозното кръвообръчение и лимфотока. В следствие действието на нискочеститният ток се увеличава мускулният тонус, раздвижват се сраствания от стари травми, обезболяват се различни участъци.

В зависимост от начина и местото на поставяне на електродите, както и от параметрите на програмата, могат да се стимулират мускули, периферните нерви, ставни връзки или други фасциални сраствания. Много добри резултати дава при хронични болки във гърба от различно естество, остатъчни болки в глезените след изкълчване, за раздвижване на стари мускулни травми свързани с големи сраствания или миогелози и мн. други.

Противопоказани са за прилагане при остри възпалителни процеси, бременност, пейсмейкър, висока хипертония и др.

Тъй като с годините сме се убедили в безспорния ефект от физиотерапията и стимулацията с нискочестотни токове, в момента в нашият център за физиопрофилактика разполагаме с няколко портативни апарата, които предоставяме на нашите пациенти да ги използват за домашна упортеба при необходимост от ежедневна стимулация. Наемът на апаратите е 5 лв за 10 дни.

На място извършваме само комбинирани процедури, включващи различни апликации или апарати.

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация