Фасциален спортен масаж

Фасциалният спортен масаж има за цел да държи мускулите и тялото в добра форма по време на тренировачният период на спортиста. Ако има леки травми или дискомфорт да се възстановят максимално бързо. Това е сравнително нов вид лечебен масаж, който набира голяма популярност по целият свят. Той е доста ефективен и с бързи резултати най – вече в спорта. Съчетава се много добре с кинезиотейпинга.
Доброто обработване на дълбоката и повърхностна фасция е от особенно значение за възстановяването и предотвратява много от усложненията, които се наблюдават, особенно често при бегачите. Проблеми с фасцията са например плантарният фасцит, бегаческо коляно (ITBаnd sindrom), възпаление на ахилеса и много други. Тяхното лечение включва винаги правилното третиране и отпускането на фасцията.  Поради това, от този вид спортен масаж се повлияват много добре спортисти, които вече са имали или имат някои от тези симптоми или заболявания.
Фасциалният спортен масаж включва техники основно по фасциалните меридиани и наподобява дълбок тъканен масаж или ролфинг масаж. Често при възпаления и различни симптоми в следствие на претоварване се включват и някои от техниките Graston или известният в миналото гуаша масаж, вендузи и др.
Масажът като техники и зони на обработка е индивидуален и зависи от моментното състояние на спортуващият.

Ние не препоръчваме този масаж да се прави поне 5 дни преди състезание или важна тренировка. След толкова дълбок масаж един-два дни може да има усещане за халтавост или болка, наподобяваща мускулна треска в някои точки или зони.
Някои от нашите клиенти споделиха, че трудно се мобилизират на следващият ден след масажа и им е трудно да тренират сериозно.

Препоръчваме фасциалният масаж да се прилага веднъж или два пъти месечно. При клиенти, които имат някои от оплакванията изброени по-горе може да се направи курс от 5 процедури 2 пъти седмично, съчетан със самомасаж, кинезиотейпинг и упражнения за разстягане или засилване на съответната зона.

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация