Парафинови апликации

Парафиновата апликация, както и всички други апаратни процедури, които предлагаме се включват във времето и цената на лечебния ни масаж/процедура, ако не са като самостоятелна процедура, каквито са и нашите препоръки.

Парафинът е едно от най-старите и често прилагани средства за термотерапия.
Има изразено топлинно и механично-компресионно действие. Топи се при 52-55° С, като поема значително количество топлина и увеличава обема си до 15%.
Нанесен върху кожата, парафинът бавно отдава топлината си на подлежащите тъкани и същевременно с това се свива (намалява обема си), като предизвиква лека компресия.
По време на парафинова апликация на мястото на прилагането й температурата на кожата и подлежащите тъкани може да се повиши с 8–18° С. Обратно – след процедурата кожата намалява много бавно температурата си, а на мястото на апликацията се наблюдава зачервяване и образуване на резервни капиляри. Повишава се местният тъканен обмен, което се отразява благоприятно на трофиката. Стимулира и ускорява възстановяването на травматично увредени периферни нерви и други тъкани. Намалява спазъма на мускулите, разнася възпалителните отоци и има изразен болкоуспокояващ ефект.
В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл прилагаме парафинолечението със следните методики:
– „парафинови ръкавици”
– „парафинови чорапи”
– „парафинови превръзки” и др.
Има доказан ефект при: възпалителни и дегенеративни заболявания на опорнодвигателния апарат (стави, мускули, сухожилия) в хронична и подостра форма, професионални болести на ръцете от пренапрежение, състояния след болести и травми на периферни нерви.
Парафиновите апликации се комбинират добре с ултразвук, масаж и индивидуална гимнастика.
Продължителност на процедурите: 30 мин.

Препоръчителен курс: 7-10 процедури

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация