Тренировъчен спортен масаж

Тренировъчният спортен масаж има за цел да държи мускулите, сухожилията, ставите и цялото тяло в добра форма по време на тренировачният период на спортиста. Ако има леки травми или дискомфорт да се възстановят максимално бързо.
Добре изпълненият трениривъчен спопртен масаж има огромно значение и резултат като профилактично средство за намаляване на спортните травми.
Масажът включва техники, както от лечебният масаж, такa и енергични разстривания, пасивен стречинг на мускулите и др. Като цяло е по-силов и енергичен масаж.

Въз основа на опита си с професионалисти, в център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, изработихме схема за тренировъчен масаж при бегачи. Целта ни е да се обработват регулярно зоните от тялото, които са подложени на най – голям стрес и често водят до травматичен елемент или възпаление.
Такава е зоната например на петата и плантарната фасция, зоната при залавното място на ахилеса, ахилеса, външната и задна част на подбедрицата, коляното, външна част на бедрото и др.

Тренировъчният спортен масаж при бегачи, който е 40 мин включва най-често обработка на кръста, дупето, краката и стъпалата. При масаж, който е 60 мин се обработва целият гърб или ако има необходимост се набляга повече на някоя от зоните на краката.

При спортуващи друг вид спорт, ще се наблегне съответно на други зони спрямо практикуваният спорт или желанието на клиента. Често при активно спортуващи тенис например, добър ефект оказва, 40 минутният спортен масаж масаж, който вклщчва обработка на едната ръка и гърбът на спортиста, като там се набляга на лопатки, рамо, лакет и др.

Ние препоръчваме този масаж да се прави веднъж седмично при активно спортуващи и 2 пъти месечно при по-рядко спортуващи.

10.11.15г
Д. Сивкова

Цена:

45 мин. 70,00 лв.

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация