Ултразвук и фонфореза

Фонофорезата е въвеждане на определено вещество под формата на гел в тялото, чрез ултразвукови вълни. При серия от последователни процедури се получава подкожно депо на мястото, което се обработва и по този начин действието на определеният гел (фелоран, репарил, хепароид, волтарен и др..)  продължава още няколко дни след приключване на процедурите. Свойството на ултразвука да въвежда гелообразни субстанции в тялото вече намира щироко приложение както във физиотерапията и спортното възстановяване, така и в козметичните и антицелулитни процедури.

Във физиотерапията се използват ултразвукови вълни с определена честота, която предизвиква финна пулсация на тъканите и клетките в тялото. Пулсациите навлизат до 5 см дълбочина и наподобяват вълните, предизвикани от хвърлен във вода или гел камък. Ултразвуковите вълни имат свойството да успокояват тъканите и намаляват оттока. Действа противовъзпалително и болкоуспокояващо.

Силно изразено терапевтично действие има ултразвукът при:

– Заболявания на нервната система – плексити, радикулити и др.

– Заболявания на гръбначният стълб – спондилартроза, дискова херния, протрузио, блокаж на интервертебрални стави и др.

– Заболявания на опорно-двигателният апарат – периартрит, артрозни заболявания на ставите, професионални болести на ръцете от пренапрежение и др.

– След спортни травми – навяхване, изкълчване и др..

Обикновенно се включва и е част от лечебният ни масаж при необходимост

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация