Възстановителна гимнастика

В момента тази процедура се включва към консултация и кинезитерапия с Димитрина Сивкова

Това е лечебна аналитична гимнастика, която се препоръчва след спортна травма или при наличие на болка по време на спортна дейност.
При нея се правят аналитични упражнения и тестове, за да се определи произходa и причинителя на болката. В много случаи става въпрос за леки визпалителни процеси или за не съобразяване на спорта с индивидуалните особенности на тялото, като гръбначни изкривявания, позиция на краката, плоскостъпие и др.
Целта на тази гимнастика е да можете да практикувате любимия си спорт без болка и без травма!

По време на гимнастиката се обсъждат евентуалните рискове за Вашето тялото при практикуване на определения вид спорт. Съобразяват се упражненията и тренировките с болковия симптом (като техника или дозировка, докато се възстанови мястото). Включва намаляване или премахване на болката, чрез засилване или релаксиране на определени мускули или мускулни групи, от които идва проблемът.
Обучение в самомасаж и ползване на фоумролер.
Поставяне на кинезиологичен тейпинг или на спортен тейпинг ако е необходимо.

При прекарана спортна травма или възпалителен процес, много често спортуващите не възстановяват напълно травмираният участък, започват да променят техниката на движението, което е предпоставка за възпаления или друга травма. Ето защо при тези случаи също препоръчваме възстановителна гимнастика дори и след като вече сте се върнали на спортната площадка.

Ето и примерни случаи от нашата практика, при които навременната възстановителна гимнастика при спортисти може да предотврати спортна травма или да премахне хронично възпаление. Не на последно място по важност е, че премахването на проблема се отразява значително и на спортните постижения и резултатите на спортиста.

1.Болка в коляното, която се проявява само при голямо натовярване или само след определено време от началото на тренировката.
2. Болка или дискомфорт в ахилесите само в началото на тренировките.
3. Болка в кръста след някои тренировки;
4. Болки в лактите само при определени упражнения (набирания, кофички и т.н)
5. Болка в рамото само в краен обем и при специфичен удар (сервис в тениса или волейбола.)

Всички тези симптоми, както и много други, говорят за някаква мускулна слабост, дисбаланс или позиционна грешка. Навременното намиране на проблема и коригирането му е важна част от правилното трениране и подготовка на тялото.

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация