Възстановяване след спортна травма

В момента тази процедура започва с  консултация и кинезитерапия с Димитрина Сивкова.

След изготвена кинезитерапевтична програма и при необходимост се преминава към по-кратките ни процедури.

Най-често тук се включват изкълчвания и навяхвания на глезен, възпаления или разтежения на сухожилия или мускули както и много други мекотъканни увреди и увреди на опорнодвигателният апарат.
Много голям процент от работата ни са пациенти със синдроми като бегаческо коляно, пириформис синдром, футболна болест, частични растежения или скъсвания на мускул, възпаления на ахилеса, възпаления и притискане на нерв, както и много други.
Целта на тази програма е по-бързото възстановяване и връщане към спортна активност. Всеки знае, че дори и едно по-сериозно навяхване ще отмине, но за някои спортисти е от изключително значение за колко време и кога ще могат пак да спортуват. Не на последно място по важност е и профилактиката от повторна поява на травмата, което се среща изключително често в спорта.
Поради тази причина считаме, че в някои случаи е добре да се направи курс от процедури, които да имат по-дълготраен и пълен ефект в сравнение с единичните.
Цялостната терапия включва апаратни и масажни методи за възстановяване, кинезиологичен тейпинг и лечебна гимнастика за постепенно натоварване и вработване на съответната травмирана част.
Упражненията които даваме са функционални и присъстват в съответният спорт.
За някои видове спорт ние имаме  вече създадени и изпитани във времето ефективни програми за спортно възстановяване и своевременно и безопасно връщане към спортни активности.

Ето и една примерна програма:

При навяхнат или навехнат глезен, в острата фаза (1-7дни след травмата) много добре се отразява физиотерапията с:
– дарсонвал
– ултразвук
– оточен масаж
– кинезиотейпинг
Естествено лед, почивка, компресионна превръзка и леки упражнения за вкъщи.
На по-късен етап и при хронични навяхвания или изкълчване прилагаме:
– интерферентни токове или нискочеститни токове.
– ултразвук
– дълбок фасциален масаж и вибромасаж
– упражнения по PNF методиката и упражнения с еластично съпротивление за стабилизация на глезена и връзковият апарат, баланс,  стрест ситуации и тестове за глезен.
– техники и упражнения по Мълиган
– кинезиотейпинг и обучение за слагане на тейп и гимнастика в къщи.

Повече за конкретните апарати, кинезиотейпинга и действието им върху тялото може да прочетете  в категория лечебни процедури.

Програмата, която препоръчваме е курс от 5 до  10 процедури.

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация