Вибрационен масаж

Това е вид спортен масаж, който се изпълнява със специален уред за вибромасаж.

Вибромасажът в спортно възстановителните процедури се използва от повече от 50 години и е доказал своята ефективност, като възстановителен и тренировъчен масаж.

Чрез дълбок масаж с вибрация се постига релаксиране на мускулите, както и отпускане в зоните в тялото подложени на голямо натоварване. Понякога при активно спортувашите се наблюдават различни натегнати или скъсени мускулни влакна, които ако не се отпуснат или разтегнат своевременно биха могли да доведат до позиционни грешки, намаляване на мускулната контрактилност и  дори до  по-сериозна спортна травма. Ето защо е много важно навременното възстановяване и балансиране на мускулите и целите кинетични вериги в човешкото тяло.
Професионалният уред предизвиква силна вибрация и разтърсване на мускулите, като по този начин подобрява трофиката и възстановява баланса. В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл го използваме, като част от тренировъчната програма при различни спортисти, основно на маратонци, ултрамаратонци и в спортното ориентиране, както и като част от лечебните ни програми и процедури.
Наблюдаваме също така и добри резултати, когато се използва бибрационният масаж, като профилактика на плантарен фасцит и други заболявания свързани с дълбоката фасция.

Ние препоръчваме прилагането на този вид масаж, като част от възстановителната програма на спортиста, след по-дълги или по-изморителни натоварвания.

Резервирай сега:

Имe*
Телефон*
Email адрес*
Изберете терапевт*
Продължителност*
Допълнителна информация