Лечебен масаж с пчелен мед

Лечебен масаж с пчелен мед

Укрепва имунната система, извлича токсините и влияе съживително на целия организъм. 

Лечебната сила на меда е известна още от древността. През вековете пчелният мед е намирал приложение при лечение на различни заболявания под една или друга форма. Днес съдържанието му е добре известно, което напълно обяснява и силно изразените му лечебни свойства. Освен вода и въглехидрати, в него се съдържат и важни микроелементи и минерали, витамини, някои ензими, както и антибиотични вещества.
Предимството на прилагането на меда под формата на масаж е в три насоки:

1.
При приемането на мед с храната голяма част от полезните вещества, съдържащи се в него частично или напълно се унищожават от стомашната кисилена, докато прилагайки го върху кожата те напълно се усвояват.

2.
При този масаж благодарение на меда ръцете залепват върху кожата и при отделяне на дланите от гърба се предизвикват движения, предизвикващи финно отлепяне на кожата от подкожието, съпроводени с дълбоко почистване на порите. Ефектът от това масажиране е "изсмукване" и "изпомпване" от тъканите на тялото на натрупаните токсини, омекотяване и силно зачервяване на кожата и подкожната съединителна тъкан. Чрез насочени действия и масаж върху рефлекторни зони на гърба се постига и благотворно действие върху вътрешните органи.

3.
В център за масажи Фина Стайл съчетаваме масажа с мед на гърба с някои миофасциални техники от лечебния масаж.

По наши наблюдения масажът с мед е особено ефективен при първи симптоми на настинка, съпроводени с обща отпадналост, слабост и болки в мускулите. При наличие дори и на лека температура, хрема и зачервяване на очите - препоръчваме лечението да продължи у дома. Ние не препоръчваме меден масаж в такъв случай.
Добре действа медният масаж и при: хронични белодробни заболявания; безсъние; депресии; синдром на хроничната умора; възстановяване след тежки заболявания.
Важно за клиента!
Тъй като в практиката ни не рядко са идвали клиенти, които са били предозирани от тази процедура, ние счетохме за необходимо да ви уведомим за дозировките и начина на приложение, както и възможните нежелани реакции, които могат да се получат.
Препоръчва се медният масаж да се прилага не повече от 1 път седмично, при по-специфични случаи и при препоръка от компетентно лице може и два пъти седмично.
При процедура с чист мед се работи максимум 1 участък от тялото, за не повече от 30-40мин. Ако медът е разреден в определени съотношения може да се обработят и по-големи участъци или цяло тяло.
При предозиране е възможно клиента да получи реакция, подобна на балнеореакция (както при предозиране с минерална вода или при калолечение). Състоянието включва: главоболие, тежест в крайниците, силна отпадналост и умора, понякога сърцебиене. До следващият ден симптомите трябва да отшумят. Ако не – посъветвайте се с лекар.
Всякакви приложения на медотерапията в по-големи от тези дозировки е добре да се извършват в санаториум или физиотерапевтичен център под контрола на физиотерапевт.


Други процедури с мед които предлагаме в нашият център са:
Аромамасаж с мед и етерични масла;
Антицелулитен масаж с мед.


Текст:
07.06.2005г
Д. Сивкова
Ползван източник "Лечебен масаж с пчелен мед" д-р Гюнтер Харниш, 2000г
Публикуван като рекламен материал в списание ROUGE, брой: ЮЛИ/АВГУСТ 2005г
Редактиран и обновен 07.10.2011г 

Цена

30 мин.60,00 лв.

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

  Поръчка на ваучера може да направите по телефона: 0888 77 77 49,имейл: Office@finastyle.com или помесинджър: https://www.facebook.com/finastyle Валидност на всички ваучери за масаж или кинезитерапия е 3 месеца.     Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Предпочитани са:ваучер за "Лукс Масаж", ваучер за класически масаж, ваучер за лечебен масаж, ваучер на стойност по ваш избор, някой от ваучерите ни за релаксиращи масажи и аромамасаж. Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените цени на процедурите в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече
Лечебни и Физиопрофилактика

Лечебни и Физиопрофилактика

В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, към лечебните програми обръщаме и голямо внимание на профилактиката и поддържащите терапии. Работим вече 20 години в сферата на кинезитерапията, спортното възстановяване и хроничната болка.Много пациенти се допитват до нас след като вече са в хронична фаза на различни заболявания, съпътствана с дългогодишни болки или остатъчни симптоми след като са имали травма или операция. Нашия подход е възстановяване чрез упражнения и съпътстващи масажи или физиотерапия.  Работата ни се основава основно на подхода, който сме изградили в годините като най- успешен и ефективен, а именно обучението на пациента и разбиране за причините на болката. Физическите упражнения са най-ефективни и почти единственото ефективно лечение при: - хронична болка на хора със седяща професия;- болка в следствие на повтарящи се спортни травми;- хронична болка в следствие на претоварване;- непълно следоперативно възстановяване и много други. Поради това, на всеки наш клиент изготвяме програма, както за лечебни и възстановителни процедури  в нашият център, така и за процедури, гимнастика, самомасаж или поставяне на кинезиотейпинг в домашна обстановка.  При небходимост можем да ви препоръчаме консултация с лекар, както и да ви насочим към други специалисти и лечебни заведения.  За да видите образованието и допълнителната квалификация на нашите физиотерапевти и масажисти, както и повече информация за нашият център, можете да разгледайте категорията "за нас".  

повече
Спортно възстановяване и кинезитерапия

Спортно възстановяване и кинезитерапия

Ние, от център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, вече много години работим в сферата на спортната травматологияи кинезитерапия, спортното възстановяване и съответно спортните масажи. Наши клиенти са както  любители на различни спортове, така и много професионални спортисти. Вече добре познати сме на спортистите в ултра бяганията, планинското бягане, маратонското бягане и спортното оприентиране, кросфита и някои бойни спортове.Димитрина Сивкова участва като физиотерапевт на големи спортни събития, както и като индивидуален съпорт на спортисти като Кирил Николов (Дизела), Антония Григорова, Краси Георгиев и др. Tова определя и големият ни успех във възстановителните спортни масажи, физиотерапевтични процедури и спортна кинезитерапия. Също така сме вносители и дистрибутори на големият бранд за кинезиологичен тейп и продукти за физиотерапия RockTape. Организираме курсове и обучения, сертифицирани от тях. Инструктор на RokTape e Димитрина Сивкова.Работим с най-добрите и най - нови техники в света относно по-бързото възстановяване на спортистите, както и профилактиката на спортният травматизъм. Най-общо бихме могли да кажем, че усилията и процедурите ни са насочени към:  - По-бързото възстановяване на тялото при по-тежки тренировки или след състезания (спортен, възстановителен масаж); - Поддръжки и кинезиологичен тейпинг по време на състезания или тренировка. - Възстановяване при остри травматични състояния: апаратна физиотерапия, лечебен спортен масаж, възстановителни (лечебни) тренировки и др. - Възстановяване и корекции при хронични травми. Обучение за премахване на активиралите се в следствие на травмата патологични модели на движения в мускулите. Патокинезиологичен анализ. Кинезитерапия. - Ранно откриване и възстановяване на проблеми и болкови симптоми възникнали от проблеми с фасцията, като плантарен фасцид, бегаческо коляно и др. - Изготвяне на програми за профилактика на възможни усложнения в зависимост от практикуваният спорт. - За любители на тичането имаме примерни абонаментни програми, които включват всичко изброено по-горе. Нашият център подкрепя развитието на българският спорт и имаме доброволчески инициативи в редица състезания и събития. Също така и подпомагаме различни професионални спортисти в тяхната кариера, за да представят България на високо ниво. Отворени сме към всякаквъв вид екстремни прояви и спортни събития. Готови сме да споделим опита и уменията си.  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Още от самото откриване на нашият център през 2002г започнахме да се занимаваме с антицелулитни масажи и терапии. Грижим се за добрата фигура и самочувствие на нашите клиенти почти 20 години. През това време сме видяли ефектите на антицелулитния масаж с ударни похвати, антицелулитния масаж с вендузи, антицелулитния масаж тип лимфен дренаж, както и кой масаж при какъв тип целулит е подходящ и при кои клиенти дава по-големи резултати.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите ни и маски за отслабване. При необходимост  може да дадем съвети и упражнения за проблемните зони при консълтация с кинезитерапевт. Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече