Лечебен масаж с пчелен мед

Лечебен масаж с пчелен мед

Укрепва имунната система, извлича токсините и влияе съживително на целия организъм. 

Лечебната сила на меда е известна още от древността. През вековете пчелният мед е намирал приложение при лечение на различни заболявания под една или друга форма. Днес съдържанието му е добре известно, което напълно обяснява и силно изразените му лечебни свойства. Освен вода и въглехидрати, в него се съдържат и важни микроелементи и минерали, витамини, някои ензими, както и антибиотични вещества.
Предимството на прилагането на меда под формата на масаж е в три насоки:

1.
При приемането на мед с храната голяма част от полезните вещества, съдържащи се в него частично или напълно се унищожават от стомашната кисилена, докато прилагайки го върху кожата те напълно се усвояват.

2.
При този масаж благодарение на меда ръцете залепват върху кожата и при отделяне на дланите от гърба се предизвикват движения, предизвикващи финно отлепяне на кожата от подкожието, съпроводени с дълбоко почистване на порите. Ефектът от това масажиране е "изсмукване" и "изпомпване" от тъканите на тялото на натрупаните токсини, омекотяване и силно зачервяване на кожата и подкожната съединителна тъкан. Чрез насочени действия и масаж върху рефлекторни зони на гърба се постига и благотворно действие върху вътрешните органи.

3.
В център за масажи Фина Стайл съчетаваме масажа с мед на гърба с някои миофасциални техники от лечебния масаж.

По наши наблюдения масажът с мед е особено ефективен при първи симптоми на настинка, съпроводени с обща отпадналост, слабост и болки в мускулите. При наличие дори и на лека температура, хрема и зачервяване на очите - препоръчваме лечението да продължи у дома. Ние не препоръчваме меден масаж в такъв случай.
Добре действа медният масаж и при: хронични белодробни заболявания; безсъние; депресии; синдром на хроничната умора; възстановяване след тежки заболявания.
Важно за клиента!
Тъй като в практиката ни не рядко са идвали клиенти, които са били предозирани от тази процедура, ние счетохме за необходимо да ви уведомим за дозировките и начина на приложение, както и възможните нежелани реакции, които могат да се получат.
Препоръчва се медният масаж да се прилага не повече от 1 път седмично, при по-специфични случаи и при препоръка от компетентно лице може и два пъти седмично.
При процедура с чист мед се работи максимум 1 участък от тялото, за не повече от 30-40мин. Ако медът е разреден в определени съотношения може да се обработят и по-големи участъци или цяло тяло.
При предозиране е възможно клиента да получи реакция, подобна на балнеореакция (както при предозиране с минерална вода или при калолечение). Състоянието включва: главоболие, тежест в крайниците, силна отпадналост и умора, понякога сърцебиене. До следващият ден симптомите трябва да отшумят. Ако не – посъветвайте се с лекар.
Всякакви приложения на медотерапията в по-големи от тези дозировки е добре да се извършват в санаториум или физиотерапевтичен център под контрола на физиотерапевт.


Други процедури с мед които предлагаме в нашият център са:
Аромамасаж с мед и етерични масла;
Антицелулитен масаж с мед.


Текст:
07.06.2005г
Д. Сивкова
Ползван източник "Лечебен масаж с пчелен мед" д-р Гюнтер Харниш, 2000г
Публикуван като рекламен материал в списание ROUGE, брой: ЮЛИ/АВГУСТ 2005г
Редактиран и обновен 07.10.2011г 

Цена

30 мин.40,00 лв.

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Предлагаме безплатна доставка и плащане с наложен платеж за гр.София в рамките на 48 ч за сума над 100 лв!  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече
Лечебни и Физиопрофилактика

Лечебни и Физиопрофилактика

 В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, към лечебните програми обръщаме и голямо внимание на профилактиката и поддържащите терапии. Поради това, на всеки наш клиент изготвяме програма, както за лечебни и възстановителни процедури  в нашият център, така и за процедури, гимнастика, самомасаж или поставяне на кинезиотейпинг в домашна обстановка.  При небходимост можем да ви препоръчаме консултация с лекар, както и да ви насочим към други специалисти и лечебни заведения.  За да видите образованието и допълнителната квалификация на нашите физиотерапевти и масажисти, както и повече информация за нашият център, можете да разгледайте категорията "за нас".  

повече
Спортно възстановяване

Спортно възстановяване

    Ние, от център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, от няколко години задълбочихме познанията и уменията си и в сферата на спортното възстановяване и спортните масажи. Работим, както с любители, така и с професионални спортисти. Вече добре познати сме на спортистите в ултра бяганията, планинското бягане, маратонското бягане и спортното оприентиране. Димитрина Сивкова често участва като физиотерапевт на големи спортни събития, както и като индивидуален съпорт на спортисти като Кирил Николов (Дизела), Антония Григорова и мн. други. Tова определя и големият ни успех във възстановителните спортни масажи и физиотерапевтични процедури.Също така е и официалния  физиотерапевт на международната организация за ултратрейл бягания (ITRA) от началото на 2017 г. Работим с най-добрите кинезиологични тейпове ROCKTAPE, с най-добрите фоумролери - BLACKROLL, с най-добрите електростимулаторори COMPEX. Опитваме се да следим новостите в света относно по-бързото възстановяване на спортистите, както и профилактиката на спортният травматизъм. Най-общо бихме могли да кажем, че усилията и процедурите ни са насочени към:  - По-бързото възстановяване на тялото при по-тежки тренировки или след състезания (спортно възстановителен масаж); - Поддръжки и кинезиологичен тейпинг по време на състезания или тренировка. - По бързо възстановяване при остри травматични състояния: физиотерапия, оточен масаж, възстановителни (лечебни) тренировки и др. - Възстановяване и корекции при хронични травми. Обучение за премахване на активиралите се в следствие на травмата патологични модели на движения в мускулите. Патокинезиологичен анализ. - Ранно откриване и възстановяване на проблеми и болкови симптоми възникнали от проблеми с фасцията, като плантарен фасцид, бегаческо коляно и др.. - Изготвяне на програми за профилактика на възможни усложнения в зависимост от практикуваният спорт. - За любители на тичането имаме примерни абонаментни програми, които включват всичко изброено по-горе. Нашият център подкрепя развитието на българският спорт и имаме доброволчески инициативи в редица състезания и събития.  Отворени сме към всякаквъв вид екстремни прояви и спортни събития. Готови сме да споделим опита и уменията си.  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Ние сме привърженици на здравословното отслабване чрез природни средства и масажни техники. Те са идеално допълнение към цялостната грижа на жените за своята фигура и здраве.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите за отслабване, упражнения за проблемните зони и хранителен режим ако е необходимо.  Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече