Кинезиологичен тейпинг и миофасциални техники

Кинезиологичен тейпинг и миофасциални техники

Това е процедура която е първо решение при изкълчвания, навяхвания, болки  в гърба, възпаление и дискомфорт на сухожилия, както и други състояния, свързани с болка и ограничен обем на движение.
Фасциалните техники са нов метод като начин на разбиране на човешкото тяло и лекуването на проблеми свързани с опорно-двигателният апарат. Теорията е основана на база последни анатомични открития според които, фасцията е най-големият орган в човешкото тяло. Това е ципата, която се движи под кожата, преминава в сухожилията, между мускулните влакна, обвива нервите, костите и всички вътрешни органи. Тя прави възможно позиционирането на всички стуктури в човешкото тяло една спрямо друга.
Последни изследвания сочат, че всяко дразнене от външната или вътрешна среда на организма се предава не само чрез нервната система (нервни окончания и пътища), а и по цялата фасция. Разпространението на импулса през фасцията е едновременно, по цялото тяло и до всяка точка. Това прави фасцията орган, който предава информация на тялото много по-бързо от нервната система.
Чрез специфични дразнения (масаж) и отпускане на фацията, се отпускат и наместват и мускулите и сухожилията.
Освен чрез миофасциални техники, върху фасцията се работи и при кранио-сакрална терапия, ролфинг масажа, както и много остеопатични техники.   
В нашият център миофасциални техники работим по смесена система. Използваме техники от системата на Том Майерс (близки до ролфинг масажа) или кранио-сакралната терапия.
Кинезиологичният тейпинг промени облика на кинезитерапията (физиотерапията) в световен мащаб. Той ни позволява да улесняваме или тренираме определени мускули или мускулни групи, да обезболяваме мускули или сухожилия, да намаляваме възпаленията без да се налага да се обездвижва цяла става. Чрез лепенките кинезиотейпинг е възможно да се намали лимфният или травматичен оток, или да се засили кръвообращението и трофиката в даден участък.
Колкото и да е вълшебен обаче, кинезиотейпинга не може да е самостоятелна процедура във възстановяването на тялото (с малки изключения).
Ние от център за масажи Фина Стайл, съчетаваме кинезиотейпинг с физически упражнения или фасциални техники, за по-трайни резултати или пълно възстановяване на функцията. 
За нас е важно активното участие в лечебният процес на нашите пациенти.
Най-важното нещо, за да е ефективен кинезиотейпинга е това да се намери точната апликация от терапевта. Ако кинезиотейпинга не е сложен на правилното място и с определената тензия, няма да доведе до желаният резултат и може да предизвика чувство на теглене, болка и дискомфорт. Тогава незабавно кинезиотейпинга трябва да се свали.
Неправилното слагане на кинезиотейпинг рядко може да доведе до допълнително травмиране. В повечето случаи лечението ще остане без резултат.
Последните години чрез използването на миофасциалните техники и кинезиотейпинг резултатите от работата ни станаха по-бързи. Това е наистина еволюция в лечебният масаж и кинезитерапията в световен мащаб.  

20.07.2012г
Д. Сивкова

Цена

60 мин.88,00 лв.

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

  Поръчка на ваучера може да направите по телефона: 0888 77 77 49,имейл: Office@finastyle.com или помесинджър: https://www.facebook.com/finastyle Валидност на всички ваучери за масаж или кинезитерапия е 3 месеца.     Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Предпочитани са:ваучер за "Лукс Масаж", ваучер за класически масаж, ваучер за лечебен масаж, ваучер на стойност по ваш избор, някой от ваучерите ни за релаксиращи масажи и аромамасаж. Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените цени на процедурите в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече
Масажи

Масажи

Голям асортимент от масажи, всеки от които се характеризира със специфични техники и похвати, водещи до лечебен ефект и приятни усещания. Маслата с които работим класическия масаж и аромамасажите са Био сертифицирани и антиалергични. Спортните масажи се изпълняват също различни комбинации от етерични масла. За лечебният масаж и процедурите сме осигурили и гелове, както и специални мазила. По желание на клиента можем да направим индивидуален масаж или процедура, комбинирайки нашите различни масажи, продукти или уреди. Като пример: Често се комбинира масаж на гръб с антицелулитен масаж на краката или лечебен масаж с масаж на лице и др.  Ние можем да направим масажа по-интересен и уникален за вас за да бъдем максимално полезни. Само е необходимо да ни насочите какъв ефект искате да се постигне.  Ако искате да се почувствате по-здрави и освежени, изберете си масаж и елате при нас!    

повече
Спортно възстановяване и кинезитерапия

Спортно възстановяване и кинезитерапия

Ние, от център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, вече много години работим в сферата на спортната травматологияи кинезитерапия, спортното възстановяване и съответно спортните масажи. Наши клиенти са както  любители на различни спортове, така и много професионални спортисти. Вече добре познати сме на спортистите в ултра бяганията, планинското бягане, маратонското бягане и спортното оприентиране, кросфита и някои бойни спортове.Димитрина Сивкова участва като физиотерапевт на големи спортни събития, както и като индивидуален съпорт на спортисти като Кирил Николов (Дизела), Антония Григорова, Краси Георгиев и др. Tова определя и големият ни успех във възстановителните спортни масажи, физиотерапевтични процедури и спортна кинезитерапия. Също така сме вносители и дистрибутори на големият бранд за кинезиологичен тейп и продукти за физиотерапия RockTape. Организираме курсове и обучения, сертифицирани от тях. Инструктор на RokTape e Димитрина Сивкова.Работим с най-добрите и най - нови техники в света относно по-бързото възстановяване на спортистите, както и профилактиката на спортният травматизъм. Най-общо бихме могли да кажем, че усилията и процедурите ни са насочени към:  - По-бързото възстановяване на тялото при по-тежки тренировки или след състезания (спортен, възстановителен масаж); - Поддръжки и кинезиологичен тейпинг по време на състезания или тренировка. - Възстановяване при остри травматични състояния: апаратна физиотерапия, лечебен спортен масаж, възстановителни (лечебни) тренировки и др. - Възстановяване и корекции при хронични травми. Обучение за премахване на активиралите се в следствие на травмата патологични модели на движения в мускулите. Патокинезиологичен анализ. Кинезитерапия. - Ранно откриване и възстановяване на проблеми и болкови симптоми възникнали от проблеми с фасцията, като плантарен фасцид, бегаческо коляно и др. - Изготвяне на програми за профилактика на възможни усложнения в зависимост от практикуваният спорт. - За любители на тичането имаме примерни абонаментни програми, които включват всичко изброено по-горе. Нашият център подкрепя развитието на българският спорт и имаме доброволчески инициативи в редица състезания и събития. Също така и подпомагаме различни професионални спортисти в тяхната кариера, за да представят България на високо ниво. Отворени сме към всякаквъв вид екстремни прояви и спортни събития. Готови сме да споделим опита и уменията си.  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Още от самото откриване на нашият център през 2002г започнахме да се занимаваме с антицелулитни масажи и терапии. Грижим се за добрата фигура и самочувствие на нашите клиенти почти 20 години. През това време сме видяли ефектите на антицелулитния масаж с ударни похвати, антицелулитния масаж с вендузи, антицелулитния масаж тип лимфен дренаж, както и кой масаж при какъв тип целулит е подходящ и при кои клиенти дава по-големи резултати.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите ни и маски за отслабване. При необходимост  може да дадем съвети и упражнения за проблемните зони при консълтация с кинезитерапевт. Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече