Фасциален спортен масаж

Фасциален спортен  масаж

Фасциалният спортен масаж има за цел да държи мускулите и тялото в добра форма по време на тренировачният период на спортиста. Ако има леки травми или дискомфорт да се възстановят максимално бързо. Това е сравнително нов вид лечебен масаж, който набира голяма популярност по целият свят. Той е доста ефективен и с бързи резултати най - вече в спорта. Съчетава се много добре с кинезиотейпинга.
Доброто обработване на дълбоката и повърхностна фасция е от особенно значение за възстановяването и предотвратява много от усложненията, които се наблюдават, особенно често при бегачите. Проблеми с фасцията са например плантарният фасцит, бегаческо коляно (ITBаnd sindrom), възпаление на ахилеса и много други. Тяхното лечение включва винаги правилното третиране и отпускането на фасцията.  Поради това, от този вид спортен масаж се повлияват много добре спортисти, които вече са имали или имат някои от тези симптоми или заболявания.
Фасциалният спортен масаж включва техники основно по фасциалните меридиани и наподобява дълбок тъканен масаж или ролфинг масаж. Често при възпаления и различни симптоми в следствие на претоварване се включват и някои от техниките Graston или известният в миналото гуаша масаж, вендузи и др.
Масажът като техники и зони на обработка е индивидуален и зависи от моментното състояние на спортуващият.

Ние не препоръчваме този масаж да се прави поне 5 дни преди състезание или важна тренировка. След толкова дълбок масаж един-два дни може да има усещане за халтавост или болка, наподобяваща мускулна треска в някои точки или зони.
Някои от нашите клиенти споделиха, че трудно се мобилизират на следващият ден след масажа и им е трудно да тренират сериозно.

Препоръчваме фасциалният масаж да се прилага веднъж или два пъти месечно. При клиенти, които имат някои от оплакванията изброени по-горе може да се направи курс от 5 процедури 2 пъти седмично, съчетан със самомасаж, кинезиотейпинг и упражнения за разстягане или засилване на съответната зона.10.11.2015г
Д. Сивкова

Цена

60 мин.60,00 лв.

30 мин.40,00 лв.

Други услуги

Масажи

Масажи

Голям асортимент от масажи, всеки от които се характеризира със специфични техники и похвати, водещи до лечебен ефект и приятни усещания. Маслата с които работим класическия масаж и аромамасажите са Био сертифицирани и антиалергични. Спортните масажи се изпълняват също различни комбинации от етерични масла. За лечебният масаж и процедурите сме осигурили и гелове, както и специални мазила. По желание на клиента можем да направим индивидуален масаж или процедура, комбинирайки нашите различни масажи, продукти или уреди. Като пример: Често се комбинира масаж на гръб с антицелулитен масаж на краката или лечебен масаж с масаж на лице и др.  Ние можем да направим масажа по-интересен и уникален за вас за да бъдем максимално полезни. Само е необходимо да ни насочите какъв ефект искате да се постигне.  Ако искате да се почувствате по-здрави и освежени, изберете си масаж и елате при нас!    

повече
Лечебни и Физиопрофилактика

Лечебни и Физиопрофилактика

 В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, към лечебните програми обръщаме и голямо внимание на профилактиката и поддържащите терапии. Поради това, на всеки наш клиент изготвяме програма, както за лечебни и възстановителни процедури  в нашият център, така и за процедури, гимнастика, самомасаж или поставяне на кинезиотейпинг в домашна обстановка.  При небходимост можем да ви препоръчаме консултация с лекар, както и да ви насочим към други специалисти и лечебни заведения.  За да видите образованието и допълнителната квалификация на нашите физиотерапевти и масажисти, както и повече информация за нашият център, можете да разгледайте категорията "за нас".  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Ние сме привърженици на здравословното отслабване чрез природни средства и масажни техники. Те са идеално допълнение към цялостната грижа на жените за своята фигура и здраве.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите за отслабване, упражнения за проблемните зони и хранителен режим ако е необходимо.  Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече
Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Предлагаме безплатна доставка и плащане с наложен платеж за гр.София в рамките на 48 ч за сума над 100 лв!  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече