Фасциален спортен масаж

Фасциален спортен  масаж

Фасциалният спортен масаж има за цел да държи мускулите и тялото в добра форма по време на тренировачният период на спортиста. Ако има леки травми или дискомфорт да се възстановят максимално бързо. Това е сравнително нов вид лечебен масаж, който набира голяма популярност по целият свят. Той е доста ефективен и с бързи резултати най - вече в спорта. Съчетава се много добре с кинезиотейпинга.
Доброто обработване на дълбоката и повърхностна фасция е от особенно значение за възстановяването и предотвратява много от усложненията, които се наблюдават, особенно често при бегачите. Проблеми с фасцията са например плантарният фасцит, бегаческо коляно (ITBаnd sindrom), възпаление на ахилеса и много други. Тяхното лечение включва винаги правилното третиране и отпускането на фасцията.  Поради това, от този вид спортен масаж се повлияват много добре спортисти, които вече са имали или имат някои от тези симптоми или заболявания.
Фасциалният спортен масаж включва техники основно по фасциалните меридиани и наподобява дълбок тъканен масаж или ролфинг масаж. Често при възпаления и различни симптоми в следствие на претоварване се включват и някои от техниките Graston или известният в миналото гуаша масаж, вендузи и др.
Масажът като техники и зони на обработка е индивидуален и зависи от моментното състояние на спортуващият.

Ние не препоръчваме този масаж да се прави поне 5 дни преди състезание или важна тренировка. След толкова дълбок масаж един-два дни може да има усещане за халтавост или болка, наподобяваща мускулна треска в някои точки или зони.
Някои от нашите клиенти споделиха, че трудно се мобилизират на следващият ден след масажа и им е трудно да тренират сериозно.

Препоръчваме фасциалният масаж да се прилага веднъж или два пъти месечно. При клиенти, които имат някои от оплакванията изброени по-горе може да се направи курс от 5 процедури 2 пъти седмично, съчетан със самомасаж, кинезиотейпинг и упражнения за разстягане или засилване на съответната зона.10.11.2015г
Д. Сивкова

Цена

60 мин.85,00 лв.

30 мин.60,00 лв.

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

  Поръчка на ваучера може да направите по телефона: 0888 77 77 49,имейл: Office@finastyle.com или помесинджър: https://www.facebook.com/finastyle Валидност на всички ваучери за масаж или кинезитерапия е 3 месеца.     Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Предпочитани са:ваучер за "Лукс Масаж", ваучер за класически масаж, ваучер за лечебен масаж, ваучер на стойност по ваш избор, някой от ваучерите ни за релаксиращи масажи и аромамасаж. Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените цени на процедурите в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече
Масажи

Масажи

Голям асортимент от масажи, всеки от които се характеризира със специфични техники и похвати, водещи до лечебен ефект и приятни усещания. Маслата с които работим класическия масаж и аромамасажите са Био сертифицирани и антиалергични. Спортните масажи се изпълняват също различни комбинации от етерични масла. За лечебният масаж и процедурите сме осигурили и гелове, както и специални мазила. По желание на клиента можем да направим индивидуален масаж или процедура, комбинирайки нашите различни масажи, продукти или уреди. Като пример: Често се комбинира масаж на гръб с антицелулитен масаж на краката или лечебен масаж с масаж на лице и др.  Ние можем да направим масажа по-интересен и уникален за вас за да бъдем максимално полезни. Само е необходимо да ни насочите какъв ефект искате да се постигне.  Ако искате да се почувствате по-здрави и освежени, изберете си масаж и елате при нас!    

повече
Лечебни и Физиопрофилактика

Лечебни и Физиопрофилактика

В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, към лечебните програми обръщаме и голямо внимание на профилактиката и поддържащите терапии. Работим вече 20 години в сферата на кинезитерапията, спортното възстановяване и хроничната болка.Много пациенти се допитват до нас след като вече са в хронична фаза на различни заболявания, съпътствана с дългогодишни болки или остатъчни симптоми след като са имали травма или операция. Нашия подход е възстановяване чрез упражнения и съпътстващи масажи или физиотерапия.  Работата ни се основава основно на подхода, който сме изградили в годините като най- успешен и ефективен, а именно обучението на пациента и разбиране за причините на болката. Физическите упражнения са най-ефективни и почти единственото ефективно лечение при: - хронична болка на хора със седяща професия;- болка в следствие на повтарящи се спортни травми;- хронична болка в следствие на претоварване;- непълно следоперативно възстановяване и много други. Поради това, на всеки наш клиент изготвяме програма, както за лечебни и възстановителни процедури  в нашият център, така и за процедури, гимнастика, самомасаж или поставяне на кинезиотейпинг в домашна обстановка.  При небходимост можем да ви препоръчаме консултация с лекар, както и да ви насочим към други специалисти и лечебни заведения.  За да видите образованието и допълнителната квалификация на нашите физиотерапевти и масажисти, както и повече информация за нашият център, можете да разгледайте категорията "за нас".  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Още от самото откриване на нашият център през 2002г започнахме да се занимаваме с антицелулитни масажи и терапии. Грижим се за добрата фигура и самочувствие на нашите клиенти почти 20 години. През това време сме видяли ефектите на антицелулитния масаж с ударни похвати, антицелулитния масаж с вендузи, антицелулитния масаж тип лимфен дренаж, както и кой масаж при какъв тип целулит е подходящ и при кои клиенти дава по-големи резултати.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите ни и маски за отслабване. При необходимост  може да дадем съвети и упражнения за проблемните зони при консълтация с кинезитерапевт. Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече