Възстановяване след спортна травма

Възстановяване след спортна травма

Най-често тук се включват изкълчвания и навяхвания на глезен, възпаления или разтежения на сухожилия или мускули както и много други мекотъканни увреди и увреди на опорнодвигателният апарат.
Целта на тази програма е по-бързото възстановяване и връщане към спортна активност. Всеки знае, че дори и едно по-сериозно навяхване ще отмине, но за някои спортисти е от изключително значение за колко време и кога ще могат пак да спортуват. Не на последно място по важност е и профилактиката от повторна поява на травмата, което се среща изключително често в спорта. Поради тази причина считаме, че в някои случаи е добре да се направи курс от процедури, които да имат по-дълготраен и пълен ефект в сравнение с единичните.
Цялостната терапия включва апаратни и масажни методи за възстановяване, кинезиологичен тейпинг и лечебна гимнастика за постепенно натоварване и вработване на съответната травмирана част. 
Упражненията които даваме са функционални и присъстват в съответният спорт.
За някои видове спорт ние имаме  вече създадени и изпитани във времето ефективни програми за спортно възстановяване и своевременно и безопасно връщане към спортни активности.

Ето и една примерна програма:

При навяхнат или изкълчен глезен, в острата фаза (1-7дни след травмата) много добре се отразява физиотерапията с:
- дарсонвал
- ултразвук
- оточен масаж
- кинезиотейпинг
Естествено лед, почивка, компресионна превръзка и леки упражнения за вкъщи. 
На по-късен етап и при хронични навяхвания или изкълчване прилагаме:
- интерферентни токове или нискочеститни токове.
- ултразвук
- дълбок фасциален масаж и вибромасаж
- упражнения по PNF методиката и упражнения с еластично съпротивление за стабилизация на глезена и връзковият апарат, баланс,  стрест ситуации и тестове за глезен.
- техники и упражнения по Мълиган
- кинезиотейпинг и обучение за слагане на тейп и гимнастика в къщи.

Повече за конкретните апарати, кинезиотейпинга и действието им върху тялото може да прочетете  в категория лечебни процедури.

Програмата, която препоръчваме е курс от 10 процедури. 

Цена

10 по 40 мин.360,00 лв.

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Предлагаме безплатна доставка и плащане с наложен платеж за гр.София в рамките на 48 ч за сума над 100 лв!  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече
Масажи

Масажи

Голям асортимент от масажи, всеки от които се характеризира със специфични техники и похвати, водещи до лечебен ефект и приятни усещания. По желание на клиента можем да направим индивидуален масаж или процедура, комбинирайки нашите различни масажи, продукти или уреди. Като пример: Често се комбинира масаж на гръб с антицелулитен масаж на краката или лечебен масаж с масаж на лице и др.  Ние можем да направим масажа по-интересен и уникален за вас за да бъдем максимално полезни. Само е необходимо да ни насочите какъв ефект искате да се постигне.  Ако искате да се почувствате по-здрави и освежени, изберете си масаж и елате при нас!    

повече
Лечебни и Физиопрофилактика

Лечебни и Физиопрофилактика

 В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, към лечебните програми обръщаме и голямо внимание на профилактиката и поддържащите терапии. Поради това, на всеки наш клиент изготвяме програма, както за лечебни и възстановителни процедури  в нашият център, така и за процедури, гимнастика, самомасаж или поставяне на кинезиотейпинг в домашна обстановка.  При небходимост можем да ви препоръчаме консултация с лекар, както и да ви насочим към други специалисти и лечебни заведения.  За да видите образованието и допълнителната квалификация на нашите физиотерапевти и масажисти, както и повече информация за нашият център, можете да разгледайте категорията "за нас".  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Ние сме привърженици на здравословното отслабване чрез природни средства и масажни техники. Те са идеално допълнение към цялостната грижа на жените за своята фигура и здраве.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите за отслабване, упражнения за проблемните зони и хранителен режим ако е необходимо.  Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече