Възстановяване след спортна травма

Възстановяване след спортна травма

 

В момента тази процедура започва с  консултация и кинезитерапия с Димитрина Сивкова.

След изготвена кинезитерапевтична програма и при необходимост се преминава към по-кратките ни процедури.

Най-често тук се включват изкълчвания и навяхвания на глезен, възпаления или разтежения на сухожилия или мускули както и много други мекотъканни увреди и увреди на опорнодвигателният апарат.
Много голям процент от работата ни са пациенти със синдроми като бегаческо коляно, пириформис синдром, футболна болест, частични растежения или скъсвания на мускул, възпаления на ахилеса, възпаления и притискане на нерв, както и много други.
Целта на тази програма е по-бързото възстановяване и връщане към спортна активност. Всеки знае, че дори и едно по-сериозно навяхване ще отмине, но за някои спортисти е от изключително значение за колко време и кога ще могат пак да спортуват. Не на последно място по важност е и профилактиката от повторна поява на травмата, което се среща изключително често в спорта.
Поради тази причина считаме, че в някои случаи е добре да се направи курс от процедури, които да имат по-дълготраен и пълен ефект в сравнение с единичните.
Цялостната терапия включва апаратни и масажни методи за възстановяване, кинезиологичен тейпинг и лечебна гимнастика за постепенно натоварване и вработване на съответната травмирана част. 
Упражненията които даваме са функционални и присъстват в съответният спорт.
За някои видове спорт ние имаме  вече създадени и изпитани във времето ефективни програми за спортно възстановяване и своевременно и безопасно връщане към спортни активности.

Ето и една примерна програма:

При навяхнат или навехнат глезен, в острата фаза (1-7дни след травмата) много добре се отразява физиотерапията с:
- дарсонвал
- ултразвук
- оточен масаж
- кинезиотейпинг
Естествено лед, почивка, компресионна превръзка и леки упражнения за вкъщи. 
На по-късен етап и при хронични навяхвания или изкълчване прилагаме:
- интерферентни токове или нискочеститни токове.
- ултразвук
- дълбок фасциален масаж и вибромасаж
- упражнения по PNF методиката и упражнения с еластично съпротивление за стабилизация на глезена и връзковият апарат, баланс,  стрест ситуации и тестове за глезен.
- техники и упражнения по Мълиган
- кинезиотейпинг и обучение за слагане на тейп и гимнастика в къщи.

Повече за конкретните апарати, кинезиотейпинга и действието им върху тялото може да прочетете  в категория лечебни процедури.

Програмата, която препоръчваме е курс от 5 до  10 процедури. 

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

  Поръчка на ваучера може да направите по телефона: 0888 77 77 49,имейл: Office@finastyle.com или помесинджър: https://www.facebook.com/finastyle Валидност на всички ваучери за масаж или кинезитерапия е 3 месеца.     Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Предпочитани са:ваучер за "Лукс Масаж", ваучер за класически масаж, ваучер за лечебен масаж, ваучер на стойност по ваш избор, някой от ваучерите ни за релаксиращи масажи и аромамасаж. Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените цени на процедурите в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече
Масажи

Масажи

Голям асортимент от масажи, всеки от които се характеризира със специфични техники и похвати, водещи до лечебен ефект и приятни усещания. Маслата с които работим класическия масаж и аромамасажите са Био сертифицирани и антиалергични. Спортните масажи се изпълняват също различни комбинации от етерични масла. За лечебният масаж и процедурите сме осигурили и гелове, както и специални мазила. По желание на клиента можем да направим индивидуален масаж или процедура, комбинирайки нашите различни масажи, продукти или уреди. Като пример: Често се комбинира масаж на гръб с антицелулитен масаж на краката или лечебен масаж с масаж на лице и др.  Ние можем да направим масажа по-интересен и уникален за вас за да бъдем максимално полезни. Само е необходимо да ни насочите какъв ефект искате да се постигне.  Ако искате да се почувствате по-здрави и освежени, изберете си масаж и елате при нас!    

повече
Лечебни и Физиопрофилактика

Лечебни и Физиопрофилактика

В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, към лечебните програми обръщаме и голямо внимание на профилактиката и поддържащите терапии. Работим вече 20 години в сферата на кинезитерапията, спортното възстановяване и хроничната болка.Много пациенти се допитват до нас след като вече са в хронична фаза на различни заболявания, съпътствана с дългогодишни болки или остатъчни симптоми след като са имали травма или операция. Нашия подход е възстановяване чрез упражнения и съпътстващи масажи или физиотерапия.  Работата ни се основава основно на подхода, който сме изградили в годините като най- успешен и ефективен, а именно обучението на пациента и разбиране за причините на болката. Физическите упражнения са най-ефективни и почти единственото ефективно лечение при: - хронична болка на хора със седяща професия;- болка в следствие на повтарящи се спортни травми;- хронична болка в следствие на претоварване;- непълно следоперативно възстановяване и много други. Поради това, на всеки наш клиент изготвяме програма, както за лечебни и възстановителни процедури  в нашият център, така и за процедури, гимнастика, самомасаж или поставяне на кинезиотейпинг в домашна обстановка.  При небходимост можем да ви препоръчаме консултация с лекар, както и да ви насочим към други специалисти и лечебни заведения.  За да видите образованието и допълнителната квалификация на нашите физиотерапевти и масажисти, както и повече информация за нашият център, можете да разгледайте категорията "за нас".  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Още от самото откриване на нашият център през 2002г започнахме да се занимаваме с антицелулитни масажи и терапии. Грижим се за добрата фигура и самочувствие на нашите клиенти почти 20 години. През това време сме видяли ефектите на антицелулитния масаж с ударни похвати, антицелулитния масаж с вендузи, антицелулитния масаж тип лимфен дренаж, както и кой масаж при какъв тип целулит е подходящ и при кои клиенти дава по-големи резултати.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите ни и маски за отслабване. При необходимост  може да дадем съвети и упражнения за проблемните зони при консълтация с кинезитерапевт. Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече