Възстановителна гимнастика

В момента тази процедура се включва към консултация и кинезитерапия с Димитрина Сивкова

Това е лечебна аналитична гимнастика, която се препоръчва след спортна травма или при наличие на болка по време на спортна дейност.
При нея се правят аналитични упражнения и тестове, за да се определи произходa и причинителя на болката. В много случаи става въпрос за леки визпалителни процеси или за не съобразяване на спорта с индивидуалните особенности на тялото, като гръбначни изкривявания, позиция на краката, плоскостъпие и др.
Целта на тази гимнастика е да можете да практикувате любимия си спорт без болка и без травма!

По време на гимнастиката се обсъждат евентуалните рискове за Вашето тялото при практикуване на определения вид спорт. Съобразяват се упражненията и тренировките с болковия симптом (като техника или дозировка, докато се възстанови мястото). Включва намаляване или премахване на болката, чрез засилване или релаксиране на определени мускули или мускулни групи, от които идва проблемът.
Обучение в самомасаж и ползване на фоумролер.
Поставяне на кинезиологичен тейпинг или на спортен тейпинг ако е необходимо.

При прекарана спортна травма или възпалителен процес, много често спортуващите не възстановяват напълно травмираният участък, започват да променят техниката на движението, което е предпоставка за възпаления или друга травма. Ето защо при тези случаи също препоръчваме възстановителна гимнастика дори и след като вече сте се върнали на спортната площадка.

Ето и примерни случаи от нашата практика, при които навременната възстановителна гимнастика при спортисти може да предотврати спортна травма или да премахне хронично възпаление. Не на последно място по важност е, че премахването на проблема се отразява значително и на спортните постижения и резултатите на спортиста.

1.Болка в коляното, която се проявява само при голямо натовярване или само след определено време от началото на тренировката.
2. Болка или дискомфорт в ахилесите само в началото на тренировките.
3. Болка в кръста след някои тренировки;
4. Болки в лактите само при определени упражнения (набирания, кофички и т.н)
5. Болка в рамото само в краен обем и при специфичен удар (сервис в тениса или волейбола.)

Всички тези симптоми, както и много други, говорят за някаква мускулна слабост, дисбаланс или позиционна грешка. Навременното намиране на проблема и коригирането му е важна част от правилното трениране и подготовка на тялото.

 

Цена

60 мин.96,00 лв.

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

  Поръчка на ваучера може да направите по телефона: 0888 77 77 49,имейл: Office@finastyle.com или помесинджър: https://www.facebook.com/finastyle Валидност на всички ваучери за масаж или кинезитерапия е 3 месеца.     Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Предпочитани са:ваучер за "Лукс Масаж", ваучер за класически масаж, ваучер за лечебен масаж, ваучер на стойност по ваш избор, някой от ваучерите ни за релаксиращи масажи и аромамасаж. Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените цени на процедурите в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече
Масажи

Масажи

Голям асортимент от масажи, всеки от които се характеризира със специфични техники и похвати, водещи до лечебен ефект и приятни усещания. Маслата с които работим класическия масаж и аромамасажите са Био сертифицирани и антиалергични. Спортните масажи се изпълняват също различни комбинации от етерични масла. За лечебният масаж и процедурите сме осигурили и гелове, както и специални мазила. По желание на клиента можем да направим индивидуален масаж или процедура, комбинирайки нашите различни масажи, продукти или уреди. Като пример: Често се комбинира масаж на гръб с антицелулитен масаж на краката или лечебен масаж с масаж на лице и др.  Ние можем да направим масажа по-интересен и уникален за вас за да бъдем максимално полезни. Само е необходимо да ни насочите какъв ефект искате да се постигне.  Ако искате да се почувствате по-здрави и освежени, изберете си масаж и елате при нас!    

повече
Лечебни и Физиопрофилактика

Лечебни и Физиопрофилактика

В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, към лечебните програми обръщаме и голямо внимание на профилактиката и поддържащите терапии. Работим вече 20 години в сферата на кинезитерапията, спортното възстановяване и хроничната болка.Много пациенти се допитват до нас след като вече са в хронична фаза на различни заболявания, съпътствана с дългогодишни болки или остатъчни симптоми след като са имали травма или операция. Нашия подход е възстановяване чрез упражнения и съпътстващи масажи или физиотерапия.  Работата ни се основава основно на подхода, който сме изградили в годините като най- успешен и ефективен, а именно обучението на пациента и разбиране за причините на болката. Физическите упражнения са най-ефективни и почти единственото ефективно лечение при: - хронична болка на хора със седяща професия;- болка в следствие на повтарящи се спортни травми;- хронична болка в следствие на претоварване;- непълно следоперативно възстановяване и много други. Поради това, на всеки наш клиент изготвяме програма, както за лечебни и възстановителни процедури  в нашият център, така и за процедури, гимнастика, самомасаж или поставяне на кинезиотейпинг в домашна обстановка.  При небходимост можем да ви препоръчаме консултация с лекар, както и да ви насочим към други специалисти и лечебни заведения.  За да видите образованието и допълнителната квалификация на нашите физиотерапевти и масажисти, както и повече информация за нашият център, можете да разгледайте категорията "за нас".  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Още от самото откриване на нашият център през 2002г започнахме да се занимаваме с антицелулитни масажи и терапии. Грижим се за добрата фигура и самочувствие на нашите клиенти почти 20 години. През това време сме видяли ефектите на антицелулитния масаж с ударни похвати, антицелулитния масаж с вендузи, антицелулитния масаж тип лимфен дренаж, както и кой масаж при какъв тип целулит е подходящ и при кои клиенти дава по-големи резултати.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите ни и маски за отслабване. При необходимост  може да дадем съвети и упражнения за проблемните зони при консълтация с кинезитерапевт. Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече