Мануален лимфен дренаж

Мануален лимфен дренаж

Мануалния лимнфен дренаж в нашия център за масажи и кинезитерапия се извършва от Полина Станева, която има многогогодишен практически опит  с прилагането на този вид процедура за поддръжка и подобряване състоянието на хронично болни пациенти при които е показан този вид масаж.

Полина е завършила през 2003г Ерготерапия, към Медицински Университет София, като в момента продължава поредното си образование към университета за медицинска сестра. 
Практическият си опит започва да натрупва още от 2003г, когато започва работа в център за мануален лимфен дренаж. След като работи няколко години там, тя профължава кариерата си в нашия център, където и до днес продължаваме да работим заедно и да вървим напред!

За всички които искат да си започнат програма с мануален лимфен дренаж, препоръчваме да се направи консултация с Полина, за да ви бъде предложена най-добрата програма!


Лимфната система има очистващо действие за нашето тяло. Лимфните възли имат бариерна функция, като задържат и унищожават попадналите вредни за нас микроорганизми и не позволяват проникването им в тялото ни на по-финно ниво. Основна е ролята на лимфната система за повишаване на защитните ни сили и ни предпазва от развитието на болестни процеси.

При някои заболявания, както и след операции свързани с премахване на част от лимфните възли се нарушава лимфотока. Получава се лимфен застой при резекция на гърдата например, също така и при вродени аномалии на лимфната система и др. Образуват се отоци на засегнатите части от тялото, които притискат мускули, нервни окончания и кръвоносни съдове. Нарушава се храненето на тъканите. Засегнатият участък става твърд и уплътнен, кожата бледа, лъскава и често много суха.

Лимфният оток е съпроводен с болка, дискомфорт и чувство за тежест. По-честите му локализации са в крайниците, непосредствено над ставите или мястото на операцията, където лимфните пътища се прекъсват  от среза и шевовете.

Мануалният лимфен дренаж е масаж с лек, ритмичен натиск и изпомпване на лимфата. Първо се освобождават големите лимфни басейни, които постепенно изтеглят лимфата и от по-малките лимфни съдове.

Много е важно всички пациенти с хронични заболявания на лимфната система, които ще си правят масаж или самомасаж у дома, да знаят, че лимфният дренаж започва с освобождаване пътят на лимфата от горе на долу. Масажът е по-различен от всички останали и ако се работи в обратна посока често не само остава без ефект, а и засилва болката и блокажа на лимфата в тъканите.

Показания :
Най-често го прилагаме при :

- състояния след резекция на гърдата, следоперативни състояние свързани с отсраняване на лимфни възли

- бременност,

- различни хормонални проблеми свързани с общо задържане на течности в цялото тяло

- като част от антицелулитна терапия

- след траваматични отоци,

- както и като общ масаж, антистрес и за засилване на имунната система /чрез лимфата се дренират всички вредни продукти на обмяната, увеличават се броя на лимфоцитите, които осигуряват нашата имунна защита/

- много добре повлияват следоперативни белези, като дренажа се прави извън зоната на белега в съседни области за да се подобри лимфотока към него и да се повлияе индиректно.

 

Противопоказания:

Процедурата не се препоръчва, ако са налични състояния като

1.Остри инфекции и температура

2.Тромбиза  и флебити.

3.Остри състояния на сърдечно съдовата система

4.Кръвоизливи , антикоагулантна терапия.

5.Туморни образувания в активен стадий.

6.Кожни инфекции

7. Както и други  състояния.

Процедурите  започват само след консултация с медицински специалист ,който изготвя цялостна индивидуална програма, подходяща за Вас, която включва мануален лимфен дренаж, подходящи упражнения и специален хранителен режим, който да подпомогне цялостното лечение

Специално при туморни образувания е необходимо ,ракът да не е е активен стадий!

Цена

60 мин.70,00 лв.

30 мин.50,00 лв.

Други услуги

Ваучери за масаж

Ваучери за масаж

Коледна промоция: Всеки закупен онлайн ваучер за масаж - 20%. За ваучер закупен на място или по куриер - 10 %. Промоцията е валидна до 08.01.21г. Весели Празници! Във връзка с пандемията ви препоръчваме да изберете онлайн ваучер -20%. В този случай ние ви изпращаме електронен ваучер по имейл, а плащането става по банков път или Revolut. Поръчка на ваучера може да направите по телефона: 0887777749,имейл: Office@finastyle.com или помесинджър: https://www.facebook.com/finastyle Валидност на всички ваучери закупени декември - 6 месеца!     Център за масажи Fina Style Ви дава възможност да направите и свой ваучер за подарък, като сами изберете един или няколко от предлаганите от нас масажи. Всички ваучери за подарък са валидни 3 месеца, считано от датата на закупуването им. Всеки от нашите масажи може да бъде закупен като подаръчен ваучер! Цените за масажите, закупени като ваучер за подарък са както обявените в нашия ценоразпис.  Всеки закупен масаж може да бъде заменен с друг масаж или процедура по желание на получателя! Ваучери можете да закупите на място, при нас или да ги поръчате по телефона или по имейл.  Предлагаме безплатна доставка и плащане с наложен платеж за гр.София в рамките на 48 ч за сума над 100 лв!  Електронен Ваучер - Изготвили сме електронен вариант на ваучер, който можем да изпратим по имейл адрес, а вие да го разпечатате и подарите. Само трябва да ни кажете кой масаж сте си избрали и имената на получателя. Заплащането за ваучера може да стане по банков път (он лайн банкиране) или на място в три дневен срок след закупуването му.  

повече
Лечебни и Физиопрофилактика

Лечебни и Физиопрофилактика

 В център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, към лечебните програми обръщаме и голямо внимание на профилактиката и поддържащите терапии. Поради това, на всеки наш клиент изготвяме програма, както за лечебни и възстановителни процедури  в нашият център, така и за процедури, гимнастика, самомасаж или поставяне на кинезиотейпинг в домашна обстановка.  При небходимост можем да ви препоръчаме консултация с лекар, както и да ви насочим към други специалисти и лечебни заведения.  За да видите образованието и допълнителната квалификация на нашите физиотерапевти и масажисти, както и повече информация за нашият център, можете да разгледайте категорията "за нас".  

повече
Спортно възстановяване и кинезитерапия

Спортно възстановяване и кинезитерапия

Ние, от център за масажи и физиопрофилактика Фина Стайл, вече много години работим в сферата на спортната травматологияи кинезитерапия, спортното възстановяване и съответно спортните масажи. Наши клиенти са както  любители на различни спортове, така и много професионални спортисти. Вече добре познати сме на спортистите в ултра бяганията, планинското бягане, маратонското бягане и спортното оприентиране, кросфита и някои бойни спортове.Димитрина Сивкова участва като физиотерапевт на големи спортни събития, както и като индивидуален съпорт на спортисти като Кирил Николов (Дизела), Антония Григорова, Краси Георгиев и др. Tова определя и големият ни успех във възстановителните спортни масажи, физиотерапевтични процедури и спортна кинезитерапия. Също така сме вносители и дистрибутори на големият бранд за кинезиологичен тейп и продукти за физиотерапия RockTape. Организираме курсове и обучения, сертифицирани от тях. Инструктор на RokTape e Димитрина Сивкова.Работим с най-добрите и най - нови техники в света относно по-бързото възстановяване на спортистите, както и профилактиката на спортният травматизъм. Най-общо бихме могли да кажем, че усилията и процедурите ни са насочени към:  - По-бързото възстановяване на тялото при по-тежки тренировки или след състезания (спортен, възстановителен масаж); - Поддръжки и кинезиологичен тейпинг по време на състезания или тренировка. - Възстановяване при остри травматични състояния: апаратна физиотерапия, лечебен спортен масаж, възстановителни (лечебни) тренировки и др. - Възстановяване и корекции при хронични травми. Обучение за премахване на активиралите се в следствие на травмата патологични модели на движения в мускулите. Патокинезиологичен анализ. Кинезитерапия. - Ранно откриване и възстановяване на проблеми и болкови симптоми възникнали от проблеми с фасцията, като плантарен фасцид, бегаческо коляно и др. - Изготвяне на програми за профилактика на възможни усложнения в зависимост от практикуваният спорт. - За любители на тичането имаме примерни абонаментни програми, които включват всичко изброено по-горе. Нашият център подкрепя развитието на българският спорт и имаме доброволчески инициативи в редица състезания и събития. Също така и подпомагаме различни професионални спортисти в тяхната кариера, за да представят България на високо ниво. Отворени сме към всякаквъв вид екстремни прояви и спортни събития. Готови сме да споделим опита и уменията си.  

повече
Антицелулитни

Антицелулитни

Още от самото откриване на нашият център през 2002г започнахме да се занимаваме с антицелулитни масажи и терапии. Грижим се за добрата фигура и самочувствие на нашите клиенти почти 20 години. През това време сме видяли ефектите на антицелулитния масаж с ударни похвати, антицелулитния масаж с вендузи, антицелулитния масаж тип лимфен дренаж, както и кой масаж при какъв тип целулит е подходящ и при кои клиенти дава по-големи резултати.  За всеки наш клиент изготвяме индивидуална програма в зависимост от конкретния проблем, която може да включва един или няколко вида антицелулитен масаж, както и някои от процедурите ни и маски за отслабване. При необходимост  може да дадем съвети и упражнения за проблемните зони при консълтация с кинезитерапевт. Вашите добри резултати са нашата реклама! FinaStyle - Център за масажи и физиопрофилактика, гр.София

повече